HVO100

Wat zijn de voordelen van HVO100, de hernieuwbare diesel van TotalEnergies?

03 juli 2024
Uw Proxifuel-leverancier kan al enige tijd HVO100 leveren ter vervanging of aanvulling van uw gebruikelijke diesel. Maar wat zijn de voordelen van deze biobrandstof? We zetten ze in dit artikel even op een rijtje.

HVO100 is een biobrandstof die u nog niet aan de pomp kunt vinden, maar die al wel in heel België kan worden geleverd via het netwerk van Proxifuel. In een tijd waarin veel bedrijven op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere aanpak, biedt de brandstof een aantal voordelen zonder dat u iets aan uw wagenpark of infrastructuur moet veranderen.

Minder fijn stof en stikstof, om luchtvervuiling te beperken

HVO100 bevat geen aromatische verbindingen. Hierdoor worden en tijdens de verbranding minder fijne deeltjes en stikstofoxide uitgestoten (respectievelijk gemiddeld 20 en 29% minder). Die eigenschappen zijn vooral interessant in de zomer. Warmte en zonneschijn zijn bevorderlijk voor de vorming van ozon uit componenten zoals stikstofoxide. Door HVO100 te gebruiken, helpt u het risico op ozonpieken in de zomer te verminderen.

Een brandstof om uw bedrijf koolstofvrij te maken

HVO100 is gemaakt van 100% hernieuwbare bronnen en is een gecertificeerde duurzame brandstof die voldoet aan de EN 15940-norm van de Europese Unie. De brandstof wordt geproduceerd uit afvaloliën, residuen en dierlijke vetten, waardoor de CO2-uitstoot drastisch wordt verminderd. Bovendien heeft deze biobrandstof van de tweede generatie geen directe of indirecte impact op het bodemgebruik en heeft hij geen invloed op de landbouwproductie voor mensen of vee.

Uw voertuigen zijn al compatibel met HVO100

De overgrote meerderheid van de dieselvoertuigen op de weg is tegenwoordig goedgekeurd om op HVO100 te rijden (norm EN 15940). Dat geldt vooral voor vrachtwagens, bussen en andere zware voertuigen. De EURO VI-norm, die in 2013 van kracht werd, vereist die compatibiliteit. U kunt er dus vrij zeker van zijn dat al uw voertuigen al compatibel zijn met HVO100.

HVO100 gemengd met conventionele diesel

Een ander voordeel van deze hernieuwbare brandstof is dat hij perfect met conventionele diesel gebruikt kan worden. Dat betekent dat u uw dieseltank niet hoeft te legen voordat u hem met HVO100 laat vullen. In diezelfde optiek kunnen uw chauffeurs, indien nodig, altijd langs een tankstation rijden om te tanken.

Een gemakkelijk toegankelijke brandstof

Hoewel HVO100 nog niet verkrijgbaar is aan de pomp, is de brandstof toch gemakkelijk toegankelijk voor alle professionals met een dieseltank. Dankzij het landelijke netwerk van ProxiFuel kunt u HVO100 overal in België rechtstreeks in uw tank laten leveren.

Hebt u vragen? Neem meteen contact op met een Proxifuel-leverancier bij u in de buurt.

Lees ook:

Kies voor biobrandstof met HVO100 van TotalEnergies