Livraison (2).jpeg

Veiligheid: een prioriteit voor uw mazoutleverancier

23 juli 2024
Onze mazoutleveranciers houden zich aan strikte veiligheidsregels. We vertellen u in dit artikel hoe een mazoutlevering verloopt en welke voorschriften u moet volgen.

Een stookolielevering dient steeds volgens een strikte procedure te worden uitgevoerd. Het is ontzettend belangrijk dat alle veiligheidsmaatregelen tot in de puntjes worden opgevolgd. We leggen u uit welke voorschriften u moet volgen om uw bestelling met een gerust hart te ontvangen.

 

Een stookolielevering voorbereiden

Hebt u net mazout besteld? Uw mazoutleverancier zal in de volgende dagen een levering inplannen, afhankelijk van de vraag en zijn reeds ingeplande rondes.

Hij zal u op voorhand laten weten op welke dag en binnen welk tijdsbestek hij bij u zal langskomen.

Voordat uw leverancier bij u aan huis komt, raden we u aan om enkele zaken te controleren.

Controleer eerst en vooral uw tank, zodat u zeker bent dat ze aan de geldende normen voldoet.

Ga vervolgens na of de leverancier uw mazouttank en de vuldop eenvoudig vanaf de openbare weg kan bereiken. Zorg er vooral voor dat er geen voertuigen of andere voorwerpen in de weg van de tankwagen staan.

Vergeet tot slot ook niet om uw ketel uit te schakelen voordat de chauffeur toekomt. Door uw toestel uit te schakelen, voorkomt u verstoppingen van uw verwarmingsinstallatie.

 

Goed om te weten

Is uw tank moeilijk toegankelijk? Vermeld dat zeker aan uw leverancier als u uw bestelling plaatst. Hij kan dan het nodige materiaal meebrengen om u in de beste omstandigheden te bevoorraden.

 

De levering

Op het moment van de levering controleert u of de bestelde hoeveelheid mazout en het type product (gewone mazout of Mazout Ultra) overeenkomen met uw aanvraag. Vertel de leverancier vervolgens waar uw tank staat.

De chauffeur kan vervolgens het gepaste materiaal gebruiken om de tankwagen aan te sluiten op de vuldop van uw tank. Indien nodig zal hij verkeerskegels gebruiken om de locatie veilig af te bakenen.

Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kan de levering meer of minder tijd in beslag nemen. Meestal duurt ze een dertigtal minuten.

 

Na de stookolielevering

Zodra de stookolielevering voltooid is, bezorgt de leverancier u een ontvangstbewijs. Lees het bewijs goed na en controleer de vermelde informatie.

Naargelang de leverancier kunt u uw mazoutfactuur betalen via bankoverschrijving of rechtstreeks aan de chauffeur in contanten of met Bancontact. Wilt u uw bestelling van stookolie in termijnen betalen? Vraag uw leverancier om advies. Hij vertelt u graag welke mogelijkheden er zijn.

Nadat de chauffeur vertrokken is, raden we u aan om nog twee uur te wachten voordat u uw installatie terug inschakelt.

 

Lees ook:

Uw mazoutverbruik opvolgen, een slimme zet

Waarom ProxiFuel als stookolieleverancier?