Hoeveel kost een stookolielevering?
Sinds het begin van het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft de prijs van stookolie, net als die van de andere energiebronnen, de weg naar boven ingezet. Maar welke prijs wordt op de eindfactuur aangerekend voor de levering?
Stookolielevering: één prijs in België
We kennen allemaal de redenen waarom de mazoutprijs in België en andere landen kan stijgen of dalen. Verschillende factoren hebben een invloed op de wereldwijde oliemarkt en bijgevolg op het aanbod en de vraag naar het zwarte goud. Wanneer de vraag hoger is dan het aanbod zullen de prijzen van aardolie en haar afgeleide producten (waaronder stookolie) gaan stijgen. De omgekeerde beweging geldt als het aanbod groter is dan de vraag: de prijzen dalen.
Het prijsverloop heeft uiteraard ook een invloed op de prijs die aan de consument gefactureerd wordt. Het tarief voor de levering op zich schommelt echter niet in functie van de ligging van de leverancier tot uw woning. De prijs blijft altijd hetzelfde, ongeacht het ProxiFuel-filiaal waarbij u een bestelling plaatst. De leveringskosten worden algemeen verrekend in de stookolieprijs die aan de consument gefactureerd wordt, ongeacht zijn woonplaats.
Minder betalen voor een stookolielevering
Naast het beperken van hun verbruik hebben consumenten slechts twee mogelijkheden om de kosten op hun factuur flink te drukken: regelmatig het niveau van hun stookolietank controleren en de evolutie van de stookolieprijs volgen.
Door stookolie te bestellen in periodes waarin de prijs erg laag is, kunt u een mooi bedrag besparen, zelfs als uw tank niet helemaal leeg is en u kleinere hoeveelheden bestelt.
Een optimale mazoutlevering
Net zoals de prijs voor de levering van stookolie in België niet varieert, is er ook geen verschil in de kwaliteit van de dienstverlening die de verschillende filialen van ProxiFuel aanbieden. Al onze leveranciers zijn opgeleid om de levering veilig te laten verlopen, zowel voor de bewoners van de woning als de andere weggebruikers.
Bovendien kun u het werk van onze leverancier wat eenvoudiger maken door voor zijn komst de nodige voorbereidingen te treffen:
- Zorg er, indien mogelijk, voor dat de chauffeur zijn tankwagen op uw oprit of zo dicht mogelijk bij uw woning kan parkeren.
- Maak de weg naar uw tank vrij.
- Houd uw huisdieren in een afgesloten ruimte tijdens de levering.
Het is ook noodzakelijk om uw verwarmingsketel uit te zetten voor het begin van de levering. De afzettingen op de bodem van uw tank - en die met de nieuwe stookolie vermengd worden - zullen uw verwarmingsinstallatie in dat geval niet beschadigen. Twee uur na levering kunt u uw verwarmingsketel opnieuw opstarten.
Lees ook: